Eerder dit jaar zijn alle politieke partijen in Katwijk door het online mediakanaal I Love Katwijk uitgenodigd voor het opnemen van een aantal video’s en een debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. In een verkiezingstijd waarin veel te kiezen valt is het altijd goed om inwoners te informeren over onze standpunten en daarom hebben wij in eerste instantie ingestemd met de plannen.

Helaas moesten wij tot onze verbazing eerder deze week constateren dat de hoofdproducers van de zender tevens de tweede en derde plek innemen op de kandidatenlijst van de partij Hart voor Katwijk. Ook verwees de site van I Love Katwijk rechtstreeks door naar de site van Hart voor Katwijk. In hoeverre kunnen wij dan nog spreken van een onafhankelijk mediakanaal? Het is de taak van de media om een onafhankelijke nieuwsvoorziening te leveren en daartoe behoren ook onafhankelijke redactieleden. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat dit het geval is.

Het lijkt ons vanzelfsprekend dat politieke partijen niet hun medewerking verlenen aan een mediakanaal dat overduidelijk zeer nauwe banden onderhoudt met een politieke partij. Wij zullen hier dan ook voor passen en roepen andere partijen op hetzelfde te doen.

VVD Katwijk
DURF

Comments

comments

DELEN