Vorige week werd een motie van het CDA aangenomen om de festivals op het Strandplein beter te kunnen faciliteren. Hierbij moet worden gedacht aan de absolute basisvoorzieningen zoals voldoende stroomcapaciteit. Het Noordzee Zomerfestival en Haringrock zijn absolute uithangborden voor de gemeente. Het is daarom belangrijk dat hiervoor voldoende voorzieningen worden getroffen. Desondanks waren er verschillende discussies gaande op sociale media, omdat dit geen recht zou doen aan de wensen van andere Katwijkers om een vast evenemententerrein te faciliteren in het midden van onze gemeente.

Het ene project sluit het ander niet uit en wij pleiten dan ook voor een vast evenemententerrein op de Duinvallei. Het Q-team heeft eerder dit jaar het initiatief ‘Muziek en Sport’ van de Oranjevereniging en nog een paar organisaties aanbevolen aan het college om gebruik te maken van een groot gedeelte van de Duinvallei. De Oranjevereniging mag voor de komende tien jaar het gebied in bruikleen nemen om bijvoorbeeld Oranjerock op te organiseren. Het zou beter zijn als de Oranjevereniging meer zekerheid wordt geboden en daarom moeten er gesprekken worden gestart vanuit de gemeente om een voorstel te doen tot een vast evenemententerrein. De Oranjevereniging krijgt hierdoor meer zekerheid dat ze ook in de toekomst gebruik zullen kunnen maken van de Duinvallei om evenementen te organiseren. Daarnaast wordt de financiële kostenpost voor de organisaties minder doordat de gemeente ook zorg moet dragen om het evenemententerrein te onderhouden. Naast de Oranjevereniging kunnen uiteraard ook andere organisaties gebruik maken van het terrein om evenementen te organiseren. Dit maakt Katwijk een levendigere gemeente en biedt Katwijk a/d Rijn eindelijk een vast evenemententerrein dat het verdient als hart van Katwijk.

Door de Duinvallei als definitief evenemententerrein vast te leggen blijft ook de komende jaren Katwijk een groen gebied behouden en wordt niet alles volgebouwd. Het is belangrijk dat de komende jaren Katwijk niet een grote woonwijk wordt, maar er ook nog ruimte is voor groen.

Comments

comments

DELEN