KATWIJK – De bestaande partijen hebben er een nieuwe collega bij. Aan de gemeenteraadsverkiezingen doet DURF mee. Een nieuwe lokale, rechtse, partij. Of, zoals ze het zelf zeggen; nieuw rechts.

De partij is door Sonny Spek en Danny Dubbeldam opgericht als nieuw geluid. In een brief aan de gemeenteraad zeggen zij het volgende: “De afgelopen periode heeft DURF op diverse manieren geprobeerd u actie te laten ondernemen op diverse fronten.

Wij zijn erg teleurgesteld in de reacties (of eigenlijk die er niet waren) van diverse partijen in de raad. Als de mensen van Hart voor Katwijk, GemeenteBelangen, ChristenUnie, SGP en D66 al überhaupt niet de moeite nemen om te reageren op een voorstel vanuit burgers, in hoeverre is het dan geloofwaardig als er straks wordt gevraagd om de stem van diezelfde burgers? Het antwoord is: niet.”

De nieuw op te richten partij heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de huidige partijen volgend jaar voor een omslag in de Katwijkse politiek zal zorgen. DURF: “Op deze manier zal het college bestaande uit het CDA, SGP en ChristenUnie haar meerderheid gaan behouden. Dit kunnen en willen wij niet accepteren. Daarom zullen wij op 21 maart 2018 in onze prachtige gemeente meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.”

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  • Hoi Jaap,
   Als het aan ons ligt wel!
   Groet,
   Sonny Spek en (toekomstig wethouder) Danny Dubbeldam 😉

Comments are closed.