In het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober, organiseert Stichting 20Duurzaam20 in samenwerking met de gemeente Katwijk op zaterdag 8 oktober aanstaande de Duurzaamheidsmarkt.

Tijdens deze Duurzaamheidsmarkt zullen diverse innovatieve en duurzame initiatieven zich presenteren aan de inwoners van de gemeente Katwijk. Doel van de markt is op een laagdrempelige, informele manier laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Energieneutraal
De markt wordt van 10.00 tot 14.00 uur georganiseerd rondom het kantoor van de Rabobank Leiden-Katwijk aan de Rogstraat. Ideeën en initiatieven van klein tot groot komen tijdens de Duurzaamheidsmarkt voorbij. Denk onder andere aan de plug-in hybride BMW i8, energiescans van Rabobank en BouAd, informatie over energieneutraal wonen en werken door Groene Woningen, de ‘Groene Keuze’ van Dunavie, het 100% elektrische eenpersoonsvoertuig van E-One, natuurlijke voedingsproducten en het Solar Boat Team van TU Delft.

20Duurzaam20
20Duurzaam20 is een initiatief van ondernemers uit Katwijk. Het doel van 20Duurzaam20 is om in 2020 20% van de energie duurzaam op te wekken in de gemeente Katwijk. Deelnemers van dit platform zijn inwoners van Katwijk, ondernemers, verenigingen, scholen en de gemeente. Samen zorgen zij voor duurzamer leven, spelen en werken. Middels evenementen voor kinderen, bijeenkomsten voor ondernemers en acties zoals de Duurzaamheidsmarkt zorgen zij voor een collectieve bewustwording van het belang van 20Duurzaam20.

Meer informatie over 20Duurzaam20? Ga naar www.20duurzaam20.nl .