KATWIJK – Op vrijdag 21 april reisde Big Band Plus van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk naar Vriezenveen voor een muzikaal welkom aan Cornelis Visser, de nieuwe burgemeester van de gemeente Katwijk.

Het concert werd georganiseerd door de Vriezenveense Harmonie waarvan de heer Visser erevoorzitter is. Big Band Plus was voor deze gelegenheid aangevuld met een aantal leden van de Junioren en Marchingband.

Big Band Plus had de uitnodiging te danken aan Bart van Meijl, de dirigent van Big Band Plus en bevriend met de voorzitter van de Vriezenveense Harmonie, de heer Erik Kobes. De contacten waren dus snel gelegd. Aan het verzoek om de heer Visser kennis de laten maken met enkele Katwijkse producten werd graag gehoor gegeven.

Het concert vond plaats in het gemeentehuis van Vriezenveen. De Vriezenveense Harmonie opende het concert met de A-slagwerkgroep, gevolgd door een optreden van het A-orkest. Een fantastisch groot en mooi orkest met een goed programma. Na het afscheid van hun erevoorzitter was het de beurt aan Big Band Plus, die haar programma in vier delen had opgesplitst.

Na een muzikale begroeting door Big Band Plus werd de geschiedenis van de vereniging DVS verteld door Dirk de Jong. Hierna nam Piet de Vries, directeur Katwijk Marketing, de aanwezigen mee op een rondreis door Katwijk en omstreken. Zijn verhaal viel zeer in de smaak bij zijn toehoorders. Big Band Plus sloot het geheel muzikaal af. De heer Visser en zijn echtgenote hebben de kennismaking met Big Band Plus als Katwijks product zeer gewaardeerd. Op uitnodiging van de heer Kobes werd de avond afgesloten met een gezellig samenzijn in het clubgebouw van de Vriezenveense Harmonie.

Daar liet Big Band Plus de aanwezigen kennismaken met andere Katwijkse producten. Zij boden het echtpaar Visser een visschotel aan en trakteerden iedereen op overheerlijke haringen. Onder het genot van het hapje en een drankje werden de nodige contacten gelegd en werd de Vriezenveense Harmonie uitgenodigd voor een tegenbezoek aan Katwijk.

Big Band Plus kan terugzien op een zeer geslaagde start van het seizoen 2017. Bent u
nieuwsgierig geworden naar de muzikale prestaties van de band? Kom dan naar Kattukse Maestro op 20 mei in het clubgebouw van DVS waar Big Band Plus op zoek gaat naar een nieuwe dirigent. De toegang is gratis.

Comments

comments

DELEN