Op zaterdag 3 september organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap sterk (DVS) een promotiemiddag in Katwijk aan Zee met optredens van de diverse orkesten van de vereniging. De middag wordt afgesloten met een jeugdtaptoe op het Andreasplein met deelname van vier topkorpsen uit de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek. Op deze dag houdt winkeliersvereniging Zeezijde ook haar jaarlijkse koopjesmarkt. Alle reden voor een bezoek aan het gezellige winkelhart in het centrum waar cultuur en ondernemen samen komen.

Kees Onderwater namens DVS: “Het winkelend publiek in de Princestraat kan genieten van muziek van het leerlingenorkest, de Junioren en Big Band Plus. De orkesten zullen van 13.00 tot 15.30 uur afwisselend optreden. Zij brengen een veelzijdig en gevarieerd programma. Naast optredens organiseert de vereniging een Rad van Avontuur welke te vinden is op de hoek Voorstraat – Princestraat. Hiervoor zijn prijzen beschikbaar gesteld door ondernemers van winkeliersvereniging Zeezijde en door andere ondernemers uit Katwijk, waaronder fietsen, planten, cadeaubonnen en nog veel meer.”

Werving
Het accent ligt deze dag vooral op het werven van jeugdleden voor de nieuw te starten muziekopleidingen. “Je hoeft geen muzikaal toptalent te zijn”, zegt Kees. “Nieuwe leden worden vanaf de basis opgeleid volgens een speciaal ontwikkeld opleidingsplan. Jongens zijn welkom vanaf vijf jaar. Zij kunnen drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen zonder verplichtingen.” Naast het werven van jeugdleden zijn de Marchingband en Big Band Plus ook op zoek naar versterking voor alle secties. “Big Band Plus wil in het bijzonder uitbreiden met een toetsenist, gitaristen en vocalisten. Tot slot is de vereniging op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de organisatie willen versterken. Alle reden om komende zaterdag langs de promotiestand te lopen en te vragen naar de mogelijkheden.” Vanzelfsprekend kan iedereen bij de stand ook terecht voor de aankoop van een CD of DVD of andere gadget.

Jeugdtaptoe
Vanaf 16.00 uur wordt op het Andreasplein een grote jeugdtaptoe gehouden. Deelnemende korpsen aan zijn Jong Flora Band, Jong K&G, Jeugdband Adest Musica en de Junioren van DVS. De taptoe wordt voorafgegaan door een streetparade waaraan wordt deelgenomen door alle deelnemende korpsen aan de taptoe. De streetparade start om 15.00 uur.

Comments

comments

DELEN