Een delegatie van DVS en DVS Travel InternationaI (DTI) uit Katwijk was het afgelopen weekend te gast in Moskou.

Dit om de organisatie van de Kremlin Military Tattoo het in augustus jl. genomen besluit niet deel te nemen aan het Spasskaya Tower Music Festival 2014, toe te lichten. Willem Schonenberg, voorzitter van DTI en Gerard van der Plas, penningmeester van DTI, kijken terug op een goede reis. “We zijn erin geslaagd om de plooien die er waren – ook op financieel gebied – glad te strijken.” Namens DVS was ook international director of music luitenant-kolonel Graham Jones (UK) aanwezig.

In de aanloop naar de taptoe hadden, naast DVS, nog meer orkesten besloten niet deel te nemen aan het festival. Toch hadden al deze orkesten afvaardigingen gestuurd om toch met elkaar in gesprek te blijven. Van der Plas: “Bij de organisatie stond het optreden van DVS hoog aangeschreven, ook vanwege een bijzondere samenwerking met DJ Armin van Buuren, wat speciaal voor dit optreden was geregeld. In het gesprek met de leiding van het festival, luitenant-generaal Sergey Khlebnikov en de Musical Director van de taptoe, luitenant-generaal Valery Khalilov, hebben wij de kans gehad om onze situatie uit te leggen. De organisatie had begrip voor ons besluit af te zien van deelname”

Schonenberg: “Wij kijken terug op een bijzonder weekend, want naast de gesprekken met de Russische taptoe organisatie was er ook tijd om te praten met afvaardigingen van orkesten en taptoe organisaties uit andere landen. In deze gesprekken hebben DVS en DTI uitgelegd waarom de Marchingband niet aanwezig was tijdens het festival. Tevens hebben wij kunnen benadrukken dat, ondanks het afzeggen, DVS en DTI een betrouwbare internationale partner zijn. Alle partijen toonden begrip en zij gaven duidelijk aan dat men in de toekomst ook graag met DVS wil blijven samenwerken.

Bijschrift foto (vlnr): lt-kol Graham Jones, lt-gen Khlebnikov, Willem Schonenberg en Gerard van der Plas