Castellumruiters Valkenburg organiseert zaterdag 18 juni de zesde Valkenburgse tuigpaardendag. Liefhebbers van deze edele viervoeters in alle soorten en maten komen die dag van 11.00 tot 17.30 uur volledig aan hun trekken met een zeer gevarieerd programma.

Zo is er ook een authentieke boerenwagenshow, een politiehondenshow en is er de rubriek Friezen onder de man. De Valkenburgse gezelligheid komt helemaal los als de bekende zanger Arie Nijgh, van onder andere Los Zand, alles feestelijk en meezingend muzikaal afsluit om 17.30 uur. Jong en oud is van harte welkom aan de Torenvlietslaan 6 in Valkenburg.

“Ik kijk naar alles, maar ik kom in het bijzonder voor de eenspannen tuigpaarden kleine limiet waar om 13.15 uur om het Valkenburgs kampioenschap zal worden gestreden. En het Concours delegance van 16.30 uur daar kijk ik ook al naar uit, prachtig die aankleding”, aldus deze trouwe bezoeker van de tuigpaardendag. Een grote verscheidenheid aan tuigpaarden en hackneyrubrieken omlijst door verschillende showrubrieken zijn dan ook vastgelegd in een kleurrijk programmaboekje wat op de dag beschikbaar is.

Tijdens deze tuigpaardendag zijn er diverse onderdelen te bewonderen: tuigpaarden onder de man, Hackneyrubrieken, Friezen onder de man, een ponyshow en de organiserende vereniging organiseert ook een show. Dat er veel variatie en snelheid in het programma zit, blijkt uit de verschillende items van vijftien of dertig minuten. Heeft u weinig verstand van al die verschillende onderdelen, speaker Ben Vreeburg, ja hij is er echt, zal u bij elk onderdeel meenemen met zijn informatie en verhalen. De bezoekers zullen zich dan ook zeker niet vervelen onder het vast en zeker heerlijk schijnende Valkenburgse zonnetje. En natuurlijk kunt u ook voor uw ‘natje en droogje’ bij deze tuigpaardendag prima terecht.

Wilt u de meest geslaagde muzikale kruisbestuiving van Joling, Bauer, Hazes, Meeuwis, Kroes en Froger beluisteren dan moet u om 17.30 uur komen kijken en vooral luisteren naar Arie Nijgh. Deze allround entertainer brengt de veelal Nederlandstalige liederen met een hoog meezinggehalte dus muzikaler kan de organisatie het niet laten eindigen, deze zesde Valkenburgse tuigpaardendag. Valkenburg, de plaats die de liefde voor paarden ademt met ook de oudste paardenmarkt van Nederland (sinds 840), is zaterdag 18 juni vanaf 11.00 uur voor de liefhebbers van de tuigpaardensport en paarden in het algemeen ‘the place to be’. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.castellumruitersvalkenburgzh.nl

Comments

comments

DELEN