Met deze uitspraak verraste burgemeester Jos Wienen de kinderen van groepen van ‘De Windvang’, school voor speciaal basisonderwijs, kort voor de start van hun praktische verkeersproef. Netjes op een rij staande, wachtende op of naast hun fiets gehuld in de oranje hesjes van V.V.N. afd. Katwijk stonden de kinderen klaar. De burgervader ging met vele kinderen in gesprek. Omdat deze afdeling van de V.V.N. 65 jaar bestaat, was Wienen bereid gevonden om maandagochtend 4 april om 8.45 uur de officiële aftrap van de praktische verkeersproef te verzorgen.

 Wienen: ,,Zonder ketting is jullie fiets niets en kom je niet vooruit. En zonder ketting ben ik ook niet zichtbaar als burgemeester. Daarom is die zo belangrijk voor jullie en voor mij.” Met een prachtige toespraak stak hij deze kinderen een hart onder de riem en wees hij vooral op het belang van het met de fiets als kind goed deelnemen aan het verkeer in deze gemeente.

V.V.N. afd. Katwijk 65 jaar     

De vrijwilligers van V.V.N. afd. Katwijk organiseren al vele tientallen jaren de praktische verkeersproef. Kinderen moeten dan op een realistische route met diverse verkeersknelpunten laten zien dat ze de verkeersregels ook goed kunnen toepassen. Vanaf het Katwijkse marktplein vertrokken kinderen van Katwijkse en Valkenburgse scholen voor hun praktische verkeersproef. In Rijnsburg was Wienen er donderdag 7 april ook bij om de start van deze proef bij ‘De Burgt’ extra luister bij te zetten. Donderdag 7 april was er ook de landelijke theoretische verkeersproef. Voorzitter Hannie Mulder van de V.V.N. afd. Katwijk: ,,We zijn zo trots op al die vrijwilligers die al vele, vele jaren deze verkeersproef mogelijk maken. Maar zeker ook de prima samenwerking met de politie op deze dagen wil ik niet onbenoemd laten. En weet je, dat we als V.V.N. nog veel meer doen? Zo worden we onder andere gevraagd om mee te denken bij vele verkeerszaken in Katwijk. Maar hier op zo’n marktplein bij de start van de verkeersproef komt alles samen; kinderen op fietsen, vrijwilligers van de V.V.N. afd. Katwijk, politie, leerkrachten, ouders die posten en… onze burgemeester om de start te verrichten. Alles waar wij van de afd. Katwijk ons voor inzetten, komt hier samen.”