Foto: Shirley Schreuder

Vanaf de opkomst in een donkere kerk van dertig koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot met een lichtje in de hand tot de laatste klanken van de toegift was het puur genieten. Wat was het heerlijk om met elkaar die traditionele kerstliederen te zingen, maar ook om bij een koorlied in te kunnen vallen bij het refrein. Het was vrijdagavond 15 december in de r.-k kerk in Katwijk dan ook muzikaal genieten en een mooi begin van deze laatste week voor Kerstmis.

,,Ik moest af en toe even een traantje wegpinken toen ik die kleine dreutels zag en hoorde zingen. Zo mooi, zo onbevangen en dan die heldere stemmetjes bij de solo’s. Zeker bij het bekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, maar dan op een mooie passende tekst, kreeg ik echt kippenvel. Kerstkippenvel noem ik het maar!”, sprak een enthousiaste oma van één van deze koorleden na afloop van deze kerstsamenzang.

‘Vrolijk kerstfeest iedereen’ 
Dat was het thema van deze kerstsamenzang waar in iets meer dan een uur in een sfeerrijk aangeklede kerk mensen tezamen waren gekomen om met elkaar te zingen. Maar ook om te luisteren naar enkele speciale kerstliederen van De Vrolijke Noot zoals ‘Do you hear what I hear?’ en ‘Meisje uit Nazareth’. Alle liederen werden muzikaal begeleid door Niek van der Meij op piano en de kinderen werden begeleid door dirigente, en oprichter van dit kinderkoor, Agnes Bol. En wat een trotse ouders, familieleden, buren en bekenden waren er na afloop te zien. Een vader: ,,Ik ben zo trots op haar als ik haar daar zie staan en zie stralen bij het zingen. Ik zou dat op die leeftijd van zeven jaar niet gedurfd hebben, en zeker geen solo als dan ook nog iedereen naar je kijkt.”

De foto’s van deze kerstsamenzang van fotografe Shirley Schreuder kunt u binnenkort op de website www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’ zien. Wilt u meer over kinderkoor De Vrolijke Noot lezen, kijk dan op hun website www.devrolijkenoot.be.

Wilt u ze live aan het werk zien, en vooral horen? Ze zingen zondagavond 24 december om 19.00 uur in de gezinsviering in de H. Joannes de Doper-kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. U komt toch ook?

 

Comments

comments

DELEN