Op deze prachtige lente dag start ook voor Dames I het tweede deel van de competitie. Het belooft een mooie wedstrijd te worden tussen Catwyck en het ongeslagen Westerpark. Zij hebben nog geen punten laten liggen en zijn dit vandaag ook niet van plan.

Catwijck begint met een goede warming up en is gefocust op de wedstrijd. Nadat de mini’s van de week het eerste doelpunt maken gaat de wedstrijd van start. Catwyck oefent gelijk druk uit na het eerste fluitsignaal en daarmee is de toon gezet. Door een fout van Catwyck komt Westerpark in de gelegenheid over de verdediging van Catwyck te scoopen en zo haar linksvoor te bereiken welke 1 op 1 met de keeper komt en kans ziet te scoren. Catwijck staat 1-0 achter.

Catwyck start met opgeheven hoofd vanuit het midden en gaat vol frisse moed verder de wedstrijd in. Er is veel bal contact en door goed overspelen worden een aantal mooie kansen gecreëerd voor Catwyck. Na 11 min is daar de eerste strafcorner voor Catwyck een strafcorner. Wordt dit dan de eerste goal voor Catwyck? Amey weet uit de variant Steph te bereiken die ondanks een mooie poging de bal net naast weet te schieten.

Er volgen meerdere kansen en Catwyck oefent continue druk uit op de helft van Westerpark. Vanaf de 16de minuut wordt er gewisseld en mogen invallers Leonie van der Plas en Demi van Duyve het veld betreden. In de eerste helft komen er nog veel kansen die onbenut blijven en wordt het vlak voor rust nog even spannend maar maakt keeper Evelien een prachtige redding.

We gaan de tweede helft met een 0-1 achterstand de rust in.
Al vrij snel komt wordt er een gele kaart uitgedeeld aan een van de speelsters van Westerpark en speelt Catwyck vijf minuten tegen 10 man. Echter weet Catwyck ook dit voordeel niet optimaal te benutten. Kansen worden gecreëerd maar niet afgemaakt.

Catwyck blijft druk zetten en er word goed gespeeld. Daar waar Catwyck de kansen niet benut, weet Westerpark handig gebruik te maken van een verdedigingsfout van Catwyck en om zo op een 0-2 voorsprong te komen in de 20ste minuut van de wedstrijd.

Catwyck is strijdbaar en er volgen een aantal strafcorners waaronder een in de 24ste minuut. De bal word aangegeven op Annemiek deze speelt naar Annelies. Annelies geeft hem in de blackbox en Stephanie weet hem af te maken.

Catwyck probeert er in de laatste minuten alles uit te halen er word nog een derde spits ingebracht maar het mocht niet baten. Met een 1-2 verlies, maar een goed gespeelde wedstrijd gaat Catwyck huis.