Verenigingen, stichtingen en andere niet-particuliere organisaties kunnen, net als voorgaande jaren, een verzoek indienen voor een financiële bijdrage bij het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. De wensen worden in vijf categorieën ingedeeld: zorg, onderwijs, duurzaamheid, buurt & wijk en sport & cultuur. Een wens indienen kan tot 9 mei a.s. op de website.

Aan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Een daarvan is dat de toekenning van het bedrag eenmalig is. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want Rabobank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Verder dienen de projecten die de Rabobank ondersteunt, binnen één jaar te zijn gerealiseerd. Doneren gebeurt uitsluitend in geld en de donaties zijn voorbehouden aan verenigingen, stichtingen en niet-particuliere organisaties die klant zijn bij Rabobank Leiden-Katwijk.

Tijdens de editie Wensenfonds 2015 heeft Rabobank Leiden-Katwijk op deze manier 42 maatschappelijke projecten ondersteund met bedragen die uiteenliepen van 500 tot 5.000 euro. Enkele voorbeelden: Stichting Fietsmaatjes Oegstgeest ontving een cheque waarmee de aanschaf van een elektrische duofiets kon worden gerealiseerd en de Gehandicapten Sportvereniging De Sleutels uit Leiden kon een showdowm wedstrijdtafel aanschaffen.

Vorig artikelPolitie in actie tegen drugs
Volgend artikelMeivakantie in zwembad Aquamar