Wanneer u langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving, bijvoorbeeld een partner, ouder of kind of ander familielid, vriend of kennis, bent u een mantelzorger. Voelt u zich als mantelzorger overbelast of dreigt dat zo te gaan worden? Lukt het u niet meer om alle ballen in de lucht te houden? Mogelijk biedt de tijdelijke tegemoetkoming in de hulp bij het huishouden uitkomst in uw situatie.

De gemeente ondersteunt overbelaste mantelzorgers of mantelzorgers die overbelast dreigen te raken, met 2 uur per week huishoudelijke hulp. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Met deze tegemoetkoming wil de gemeente bereiken dat u zich als mantelzorger goed kunt richten op de zorg voor uw naaste, terwijl het bij u thuis schoon en leefbaar blijft. Dat is één zorg minder.

U kunt de tijdelijke tegemoetkoming uiterlijk tot 1 juli 2016 aanvragen. De voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op www.katwijk.nl/eenzorgminder. U kunt ook een aanvraagformulier ophalen bij het gemeentehuis of bij het Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning.

Als u vragen heeft kunt u bellen met het speciale ‘Samen voor Elkaar’ informatienummer van de gemeente (071) 406 50 20.

Vorig artikelD66 en PvdA: vertrouwen in college verloren
Volgend artikelVerlies voor Dames I van Catwyck