Op zaterdag 25 juni vindt de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan.

Op zaterdagochtend vertrekken onze Katwijkse veteranen gezamenlijk naar Den Haag om de nationale viering bij te wonen. De gemeente Katwijk verzorgt het vervoer vanaf het gemeentehuis naar het Malieveld, waar onder andere het defilé en een flight-over plaatsvinden. Daarnaast zet de gemeente Katwijk haar veteranen in het zonnetje tijdens een Veteranenconcert op vrijdagavond 24 juni van 19.30 uur tot 22.30 uur in de Dorpskerk, Kerklaan 12 in Katwijk aan de Rijn. De Harmonie Katwijk verzorgt een speciaal opgezet concert met, voor vele veteranen, herkenbare muziek van Vera Lynn tot Queen.

Tijdens het concert wordt ook het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ uitgereikt aan de VN-veteranen uit Katwijk die in de periode van 1948 tot 1988 hebben deelgenomen aan een vredesoperatie.

Het programma op 24 juni 2016 ziet er als volgt uit:

19.30 uur Ontvangst in Dorpskerk met koffie en thee
20.00 uur Welkom door burgemeester drs. J. Wienen
20.05 uur Concert
20.30 uur Uitreiking draaginsignes ‘Nobelprijs VN-militairen’
21.00 uur Concert
21.30 uur Fotomoment
21.30 uur Gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een hapje en drankje
22.30 uur Einde

Onze gemeente telt ca. 400 veteranen. Mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en de rechtsorde wereldwijd.

Comments

comments

DELEN