KATWIJK – De eerste arbeidsmigranten op bedrijventerrein Katwijkerbroek zijn gearriveerd. 

Het gemeentebestuur heeft besloten om de overeenkomst tussen de gemeente en het bedrijf Homeflex goed te keuren. Homeflex zorgt voor de bouw en verhuur van vier tijdelijke logiesgebouwen voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Katwijkerbroek.

Tijdelijke logiesgebouwen
Op bedrijventerrein Katwijkerbroek heeft Homeflex tijdelijk 16 eenheden gebouwd met elk vier slaapkamers en maximaal 64 bedden. De eerste bewoners zijn inmiddels gearriveerd. Homeflex moet het complex over 10 jaar weer verwijderen.

Verbeteren leefbaarheid
Momenteel is Homeflex druk bezig met de afronding van de buitenruimte. Er wordt nu gewerkt aan het hekwerk en de betegeling. Daarna volgen werkzaamheden zoals het plaatsen van een fietsenstalling. Voor de zomer is er groen geplant.

Beheerder aanwezig
Er is vanuit de gemeente een beheerder aanwezig op het complex voor 20 uur per week. Hij maakt nu kennis met de omwonenden en de gevestigde bedrijven op Katwijkerbroek. De Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA’s) letten op de gang van zaken op Katwijkerbroek.

Bijdragen aan lokale economie
Volgens het convenant tussen de regering, de regio’s en de gemeenten heeft Katwijk een inspanningsverplichting om huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. In Katwijk werken en wonen al vele jaren arbeidsmigranten. Deze mensen komen uit de EU om hier te werken en gaan daarna meestal weer terug. Doordat zij wonen en werken in Katwijk leveren zij daarmee een bijdrage aan de lokale economie. Daarom ook voor deze tijdelijke werknemers passende huisvesting.

Comments

comments

DELEN