KATWIJK – De eerste fase van de opknapbeurt van de wijk Frederiksoord in Rijnsburg is afgerond.

Dit is gevierd met de hele buurt. Wethouder Jacco Knape heeft de eerste boom geplant.

De herinrichting van de openbare ruimte tussen de Frederiksoordlaan, Floralaan, Eikenlaan en Paedsenakker is bijna klaar. De afgelopen maanden is de bestrating vernieuwd en zijn 3 speelplekken opgeknapt. De komende tijd worden er nog meer bomen en struiken geplant.

Wethouder Jacco Knape: “Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Er is grote betrokkenheid onder de bewoners. Zij denken actief mee over het verbeteren van de leefomgeving. Ik stel dat zeer op prijs!”

Tijdens de uitvoering wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken. Maar helemaal voorkomen lukt niet. Als blijk van waardering voor hun geduld kregen alle aanwezige buurtbewoners een narcissenbloembollenpakket.

Planning project Frederiksoord 2.0
Tussen 2016 en 2020 wordt Frederiksoord in Rijnsburg opgeknapt: van riolering tot bestrating en van groen tot de speelplekken. Het werk wordt in fases uitgevoerd. Om overlast te beperken en kosten te besparen worden verschillende werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd. Per fase wordt samen met de bewoners besproken hoe de wijk opnieuw kan worden ingericht.

De Iepenlaan, Populierenlaan, Wilgenlaan en Bloemenlust worden in fase 2 aangepakt. Deze werkzaamheden starten in mei 2018.

Comments

comments

DELEN