KATWIJK – Zaterdag 7 oktober was de eerste editie van de 11strandentocht. Tijdens dit
wandel- en hardloop event hebben de deelnemers onder zware weersomstandigheden een
60 kilometer lange tocht van Bloemendaal naar Hoek van Holland afgelegd. Hiermee is 78.462 euro ingezameld voor de Hartstichting.

Groot succes
David Verschoor van de Hartstichting: “De eerste editie van de 11strandentocht heeft al onze verwachtingen overtroffen. Het begon al met de 1.111 startbewijzen die razendsnel waren uitverkocht. De deelnemers hebben afgelopen weekend onder zware  weersomstandigheden, met harde wind en enorme regenval, een geweldige prestatie verricht: zij hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting. De Hartstichting wil alle 1.111 deelnemers en de 90 vrijwilligers die zich voor de 11strandentocht hebben ingezet bedanken. Wij kijken nu al uit naar de 2de editie in 2018! It giet oan!”

11strandentocht
De 11strandentocht is een wandel- en hardloopevenement van de Hartstichting en werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Deelnemers leggen alleen of in teamverband deze heroïsche tocht af langs de Noordzeekust. De afstanden variëren van 3 tot 60 kilometer en gaat langs de stranden Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, ’sGravenzande en Hoek van Holland.

Onderzoek naar signaalstofjes in het bloed
Het geldbedrag van ruim 78.000 euro wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op te sporen. Zo zoekt de Hartstichting met wetenschappers onder meer naar signaalstoffen in het bloed: stoffen die cruciale informatie kunnen geven over hoe gevaarlijk de slagaderverkalking in iemands bloedvaten is. Met meer kennis van deze signaalstoffen kunnen artsen het risico op een hartinfarct of beroerte in de toekomst veel beter en op een laagdrempelige manier inschatten.

Zo houden we het hart sterk en voorkomen we dat iemand levenslang hartpatiënt wordt. Op termijn moet onderzoek leiden tot een betrouwbare test voor artsen.

Comments

comments

DELEN