Katwijker Lucas Souverijn heeft tijdens de tweede race in de Grand Prix Four Stroke Kart Series (GK4) afgelopen weekend in Mariembourg België het podium behaald.

 

Het 15-jarige karttalent komt uit voor KWM Racing Den Haag en maakte met zijn derde plaats in Mariembourg indruk. Na de serie vrije trainingen op vrijdag waarbij de techniek hem tot drie maal aan toe in de steek liet, kwalificeerde hij zich zaterdag als derde voor de 1-uurs endurance race. Uiteindelijk wist hij die plek te behouden ondanks een spin tijdens een inhaalactie.

 

De derde plaats was dik verdiend en was naar eigen zeggen een goedmaker van de eerste race in Genk in België vorige maand waar hij buiten het podium eindigde door een technisch probleem aan zijn kart.

 

Lucas kart pas sinds februari dit jaar de Formule Honda 9PK kart wedstrijden en is nu al op weg naar een mooi seizoen. Dat hij bij KWM Racing terecht kwam was door een tip van het personeel bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Hen viel op dat hij tijdens het recreatief indoor karten snel was. Na een kennismaking met het indoor karten in december 2015 bij KWM Racing, werd hij in januari gevraagd voor het wedstrijd outdoor kartteam.

 

KWM Racing was overigens uitermate succesvol afgelopen weekend. Naast de derde plaats van Lucas Souverijn bij de Formula Honda 9 PK, werden zijn teamgenoten Kenji Hasselbaink 1e en Roy Stolze 2e. Bij de Honda Cadet werd plaatsgenoot Berend van der Burg 1e met 3 overwinningen in zijn klasse. Mike de Zwart werd 1e bij de Swissauto Mondial 15 PK, KWM Racing teamgenoot Stefano van Es werd 3e in die klasse. De volgende GK4 wedstrijden zijn op 23 en 24 april in Genk (België).

(Foto: KMW Racing)