Zaterdag organiseerde Beach Club Katwijk in samenwerking met Welzijnskwartier het eerste interkerkelijke beachvolleybaltoernooi op het Katwijkse strand. Meer dan 100 kerkgangers uit de verschillende kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg speelden verdeeld over 23 teams het sportieve spelletje.

Terwijl de zon telkens meer tevoorschijn kwam, zat de sfeer er vanaf het begin direct goed in. Op vijf velden gingen de voorronde poules van start. Met veel inzet en plezier werd gespeeld.

Na de voorronde poules werd een tussenronde gespeeld waarbij alle deelnemers in nieuwe teams een wedstrijd speelden. Na de tussenronde werd met de eigen teams verder gespeeld in één van de twee winnaarspoules of in de gezellige poules.

De beide nummers één van de winnaarspoules mochten naar de finale. De teams ‘Hou je wijs’ en ‘Kruispunt 2’ wisselde de voorsprong af in een gelijk opgaande wedstrijd, onder aanmoediging van de andere deelnemers. Uiteindelijk won ‘Hou je wijs’ nipt met 21-19.

In de avondeditie werd op twee velden eenzelfde programma afgespeeld. Het was zeker niet minder gezellig. Op de beide velden werd veel gelachen mede door de onverwachte acties die de toegenomen wind veroorzaakte. De winnaar van de finale werd het team van World Servants. Zij eindigden voor het team van Youth Group Dorpskerk.

Leuke bijkomstigheid is dat de beide dagwinnaars spelers hadden uit meerdere kerken.
Al met al blijkt Strandkracht! een zeer succesvol nieuw initiatief, dat volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden. Al is het maar om ook de kerk(enlijke organisaties) die dit jaar nog niet meededen ook te kunnen laten meegenieten. Hou hiervoor 24 juni 2017 vrij in de agenda en de face-bookgroep ‘Welzijnskwartier ondersteuning kerkelijk jeugdwerk’ in de gaten.

Comments

comments

DELEN