Hij gaat er komen: op zaterdag 10 september wordt in Katwijk de eerste Watersportdag georganiseerd.

Op de Oude Rijn van de ingang van het Kanaal tot aan de eerste brug zullen de watersportverenigingen van Katwijk liefhebbers kennis laten maken met de watersport.

Kennismaking met watersport
Tijdens een thema avond van de Gemeente over watersport is het idee ontstaan om een watersportdag te organiseren, en nu is het dan zover, de eerste editie komt eraan. De dag is bedoeld om iedereen met alle vormen van watersport te laten kennis maken. Door onze ligging aan de Rijn, met de Kaag en het Valkenburgse meer vlakbij, en onze ligging aan de zee bied Katwijk volop mogelijkheden voor de watersport. Zeker de watersport met kleine vaartuigen staat volop in de belangstelling, wij laten deze dag hier iedereen mee kennis maken.

Suppen, zeilen, roeien
Het evenement wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur. Alle watersportverenigingen van Katwijk zullen op deze dag aanwezig zijn om de bezoekers kennis te laten maken met de watersport. Gedurende de dag kan er verschillende locaties deelgenomen aan diverse activiteiten, zo kan je suppen, kan er gezeild worden met optimisten, sloep roeien met de sloeproeiverenigingen, zeilen of roeien met de Katwijkse zeeverkenners, en worden er ook diverse demonstraties gegeven en er zijn wat activiteiten op de kant bij de diverse locaties. Er zal ook gelegenheid zijn om een stukje met een sloep te varen, of het bezichtigen van historische boten. Er is volop gelegenheid om het watersporten uit te proberen.

In en rondom het water
Vanaf het terrein van de KRB, het terrein van Rijnland naast de oude schuur van de reddingsboot, het terrein van de Jachthaven en bij de loods van Skuytevaert in de Synthese. Op en rond deze locaties zullen de verenigingen zich presenteren en hun programma aanbieden. Er zullen ook diverse watersportbedrijven zijn die zich op deze dag presenteren. Op alle terreinen zullen activiteiten zijn die verband houden met de watersport, demonstratie van materiaal, vis roken, een shanty koor, waterspellen, er is genoeg te doen.

Deelnemers aan de watersportdag

Roeivereniging Pulletje, Roeivereniging Ferox, Katwijkse Reddingsbrigade, Katwijkse Zeeverkenners, Surfclub, Airtime, Algemene Watersportvereniging Katwijk, Stichting Jachthaven Katwijk, Stichting Katwijk Motor, Aquasports, Surfschool Katwijk, Marina Rijnsburg en Katwijkse Watersportverening Skuytevaert. Momenteel sluiten er nog verenigingen en bedrijven aan.
Er wordt volop gewerkt aan een activiteiten kaart en materialen waarop de dag aangekondigd staat. Houd in ieder geval de media in de gaten. Het ziet er in ieder geval naar uit dat het gaat spetteren op de Oude Rijn!

Comments

comments

DELEN