Pop4Shore! heeft, alweer, de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens het korenfestival ‘Isala Encore’ in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.

Daar stonden ze weer, in het Isala Theater. Een klein beetje zenuwachtig, dat wel, maar net als vorig jaar was de concurrentie weer sterk. Elf koren streden om de eer, maar Pop4Shore! wist alle ogen op zich gericht.

Zo perfect mogelijk uitvoeren
Niet voor niets gingen ze al twee keer eerder met de eerste prijs aan de haal. Alles werd uit de kast gehaald om de stukken zo perfect mogelijk uit te voeren. Want het publiek ontroeren en entertainen en daarna een daverend applaus in ontvangst nemen is toch het mooiste wat er is, vinden de koorleden. Daar kan geen prijs tegenop. Nou ja, klein beetje wel natuurlijk.

Appels met peren vergelijken
Het ene koor is goed in de performance, het andere zingt prachtig en weer een ander koor is heel onderscheidend ten opzichte van andere koren. Als je dat allemaal hebt, dan scoor je punten. En soms is het appels met peren vergelijken. Dat is voor de jury niet makkelijk. Dan komt het aan op gevoel. Welk koor bezorgt kippenvel en brengt het publiek in vervoering?

De jury kon dit jaar niet goed kiezen
Pop4Shore! was vocaal goed en liet een ijzersterk repertoire horen. Ook konden ze rekenen op lovende woorden over de choreografieën. Het andere koor vond de jury weer heel origineel en verfrissend. Daarom werden er twee winnaars uitgeroepen. Pop4Shore! is daar erg blij mee en volgend jaar hopen ze er weer op te treden: Isala Encore is gewoon te leuk om niet mee te doen, vinden de koorleden.

Foto: Pop4Shore!