Een primeur voor Katwijk. Volgend jaar wordt op zaterdag 15 juli in de badplaats een grote vrijmarkt georganiseerd. Van noord tot zuid zullen over heel de boulevard honderden kraampjes worden neergezet met daarin een diversiteit aan aanbod. Na het opheffen van de Visserijdagen krijgt een belangrijk cultureel evenement zo toch nog een vervolg voor de Katwijkers en de toeristen.

Haringrock is het langst bestaande muziekfestival van Katwijk. In de loop der jaren is het tweedaagse festival een begrip geworden binnen maar ook buiten Katwijk en is het uitgegroeid tot een niet meer weg te denken cultureel evenement waar duizenden mensen op af komen.

Het gratis festival was het afsluitende evenement van de Visserijdagen en heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen; zeker ook omdat het op de allermooiste lokatie van Katwijk plaats vond: het evenementenplein op de Katwijkse boulevard. Zowel lokaal als nationaal staat het gebeuren goed op de kaart.

Onlangs werd echter bekend gemaakt dat de Visserijdagen in 2016 voor het laatst zijn gehouden. De stekker gaat eruit waardoor Katwijk niet alleen een belangrijke publiekstrekker armer is maar tevens een stuk van haar identiteit verliest. Dat is de mening van Ton Frissen, organisator van Haringrock.
Hoewel het festival zelf voldoende populair is om te overleven, gaat het Frissen, die niet alleen zelf Katwijker is maar ook nauw is verbonden met de visserij, aan het hart.

25.000 bezoekers
Om die reden is het plan geboren om op de Katwijkse boulevard, met het Haringrockterrein als middelpunt, een grote vrijmarkt te gaan opzetten op zaterdag 15 juli, de tweede dag van het festival. De maritieme markt die onderdeel was van de Visserijdagen blijft zo behouden, maar de markt zal groter worden dan de mensen gewend zijn.
De vrijmarkt wordt deels commercieel en deels non-profit. Omdat Haringrock elk jaar een goed doel ondersteunt, is dit met name een appél aan goede doelen om zch hiervoor aan te melden. (nieuwe)Bedrijven, organisaties, verenigingen zijn ook van harte welkom en kunnen op deze manier onder de aandacht komen van een groot publiek. Verwacht wordt dat deze vrijmarkt, die een primeur is voor Katwijk, zo’n 25.000 bezoekers zal trekken!
De markt is in principe een non food markt. De organisatie zal binnenkort met de KOV de horecavereniging en Zeezijde Katwijk in gesprek gaan om een samenwerking hierin te bespreken. Horeca aanvragen van buiten Katwijk kunnen daarom niet gehonoreerd worden.

Aanmelden
Wie hier graag deel van uit wil maken en een standplaats wil aanvragen, kan zich nu al aanmelden.
De huur van een kraam is speciaal voor de liefdadigheidsorganisaties laag gehouden, en voor commerciële standhouders wordt datzelfde lage tarief gerekend. Voor slechts 60 euro ex btw wijst de organisatie een plek toe op de boulevard of mogelijk in het winkelhart van Katwijk. Op die plek kunt u gebruik maken van de kraam of een zelf meegebrachte partytent, beursstand of kraamwagen.
De organisatie is dus op zoek naar leuke en originele standhouders om zo een gevarieerde vrijmarkt te realiseren waarbij beleving het sleutelwoord is.

Wilt u hieraan meedoen, meld u dan aan via markt@haringrock.nl. Op de website www.haringrock.nl is bovenstaande info ook terug te vinden.

Comments

comments

DELEN