Nu de feestdagen weer voor de deur staan wil Eetgemak graag een gebaar maken aan mensen die het wat minder hebben. Zo zijn er veel gezinnen die weinig tot geen middelen hebben om iets extra’s met Kerst te kunnen doen.

Eetgemak hecht vanzelfsprekend belang aan een goede maaltijd, maar vindt ook dat elk kind een cadeau onder de kerstboom verdient. Daarom dragen zij graag iets bij om voor deze kinderen meer kleur aan de komende feestdagen te geven.

Eetgemak heeft er daarom voor gekozen om een groot deel van de waarde van haar kerstattenties voor relaties te doneren aan de gezinnen van de Voedselbank Katwijk. Alle kinderen tot en met 12 jaar ontvingen daardoor een cadeaubon bij het voedselpakket, waarmee zij een leuk kerstcadeau kunnen uitzoeken bij Intertoys Katwijk. Intertoys Katwijk deed naar aanleiding van dit initiatief ook een duit in het zakje en heeft als verrassing aan elke cadeaubon een presentje toegevoegd.

Op donderdag 17 december 2015 hebben Leo van der Krogt en Alex Verloop de cadeaubonnen samen met de cadeaus overhandigd aan Marleen van der Gugten en Wil Hoek van de Voedselbank Katwijk. De heren werden op hun beurt door Tante Leen, medewerkster van het eerste uur, getrakteerd op een uitgebreide rondleiding door het pand en hebben met eigen ogen kunnen zien hoe hard er gewerkt wordt om iedereen voor de feestdagen te voorzien van een feestelijk pakket.

“De mensen stonden er versteld van en waren heel erg blij met deze onverwachte gift!” vertelt Marleen van der Gugten. “Met dit initiatief willen we mensen die het financieel moeilijk hebben een steuntje in de rug geven. Ik vind het belangrijk dat we als organisatie blijven kijken naar manieren waarop we mensen die het nodig hebben kunnen helpen en we zullen zeker zoeken naar invullingen om dit in de toekomst te kunnen blijven doen.” aldus Leo van der Krogt, algemeen directeur van Eetgemak.