Op donderdag 27 augustus werd voor de zevende maal het Rijnsoever Schaaktoernooi gespeeld. Het toernooi vond plaats in de nieuwe accommodatie van tafeltennisvereniging Rijnsoever op Sportpark de Krom. Eric van ‘t Hof zette het toernooi voor de derde maal op zijn naam.

Het schaaktoernooi van tafeltennisvereniging Rijnsoever is een traditie in de Katwijkse feestweek. Gezelligheid en de informele sfeer staan voorop. Maar eenmaal aan de slag gaan de deelnemers stuk voor stuk voor de winst. Het zevende toernooi was sterk bezet. Deze editie was bijzonder omdat alle oud-winnaars van de partij waren. Na een spannende avond trok Eric van ‘t Hof aan het langste eind en ging voor de derde maal met de eer strijken.

De tweede plaats was voor oud-winnaar Gerard Milort. Hij had evenveel punten als de nummer drie, Rachid Schrik. Bij schaken telt dan meestal het onderlinge resultaat. Milort klopte in de laatste ronde Schrik en wipte daarmee net naar de tweede plaats. Overigens gebeurde dit op respectabele afstand van de winnaar. Eric van ’t Hof scoorde in de finalepoule 6 uit 7. Schrik en Milort moesten het doen met 4,5 uit 7. De overmacht van Van ’t Hof was zo groot dat hij zich in de laatste ronde een nederlaag tegen Jan Hellenberg kon permitteren. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn.

Voorzitter van Tafeltennisvereniging Rijnsoever en organisator van het toernooi, Ed Bruinen: “Het was een geslaagd toernooi. We zijn als tafeltennisvereniging begin 2015 naar onze nieuwe accommodatie gegaan en vinden het leuk om ook de schakers daarmee kennis te laten maken. Sportief gezien was het interessant om de strijd tussen alle oud-deelnemers te aanschouwen.”

De prestaties van de bovenste vijf deelnemers in de finale poule waren als volgt: 1. Eric van ’t Hof (6 uit 7), 2. Gerard Milort (4,5 uit 7), 3. Rachid Schrik (4,5 uit 7), 4 en 5. Daan Binnendijk en Jan Hellenberg (4 uit 7).

Na de voorrondes werden de spelers ingedeeld in poules naar sterkte. Van ’t Hof won de finalepoule. In poule 2 ging Gideon van de Bent met de fles huiswijn aan de haal. In poule 3 was de fles voor Edwin Mons. Van de Bent was met 7 uit 7 veruit de sterkste in deze poule. Door een ongelukkige start in de voorrondes miste hij net de finalepoule.

De schaakstukken gaan nu tot 19 december 2015 weer in de doos bij de tafeltennissers. Dan wordt voor de achtste keer het Rijnsoever Schafeltennistoernooi gehouden. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis. Ook dat toernooi wordt al een heuse traditie. Maar in de feestweek blijven de tafeltennisbatjes aan de kant en wordt er alleen geschaakt.

Onderschrift foto: “Schakers tussen tafeltennistafels, het blijft bijzonder”

Comments

comments

DELEN