KATWIJK – Op donderdag 24 augustus werd voor de negende maal het Rijnsoever Schaaktoernooi gespeeld. Het toernooi vond plaats in de accommodatie van tafeltennisvereniging Rijnsoever op Sportpark de Krom. Eric van ’t Hof won het toernooi voor de vierde keer.

Het schaaktoernooi van tafeltennisvereniging Rijnsoever is een traditie in de Katwijkse feestweek. Het negende toernooi was sterk bezet. Veel spelers met een schaakrating boven de 2000. Kenners weten dan wel hoe laat het is. Alle ogen waren vooraf gericht op drievoudig winnaar Eric van ‘t Hof. De vraag was of iemand hem van zijn vierde titel kon afhouden. Dat lukte net niet. Quirinius van Dorp eindigde slechts een half puntje achter Van ’t Hof op de tweede plaats. Van Dorp wist echter wel als enige deelnemer te winnen van Van ’t Hof. Het was voor Van Dorp een zilveren plek met een goud randje.

Aan het einde van de avond trok Van ’t Hof met zweet op zijn voorhoofd toch aan het langste eind. Op gepaste afstand werd Gideon van der Bent derde. Van der Bent won wel van de nummer 2, Van Dorp. Indirect hielp Van de Bent de drievoudig winnaar Van ’t Hof aan zijn 4e titel. Daan Binnenijk, zelf tweevoudig winnaar van het toernooi had niet zijn beste avond en eindigde op de 5e plaats. Hij verloor van de nummers 1 tot en met 3 in het eindklassement.

Voorzitter van Tafeltennisvereniging Rijnsoever en organisator van het toernooi, Ed Bruinen: “Het was een geslaagd toernooi. We zijn als tafeltennisvereniging begin 2015 naar onze nieuwe accommodatie gegaan en vinden het leuk om ook de schakers daarmee kennis te laten maken.

De prestaties van de bovenste vijf deelnemers in de finale poule waren als volgt: 1. Eric van ’t Hof (11,5 uit 13), 2. Quirinius van Dorp (11 uit 13), 3. Gideon van der Bent (10 uit 13), 4. René Janssen (9,5 uit 13) en 5. Daan Binnendijk (9 uit 13).