Vandaag (woensdag 3 september) vond aan het begin van de avond een ongeval plaats op de oversteekplaats aan de Zeeweg, ter hoogte van het gemeentehuis van Katwijk.

Een oudere dame had bij het oversteken een naderende vrachtwagen over het hoofd gezien. Deze kon niet meer op tijd remmen, waardoor de vrouw zeer ernstig ten val kwam.

De politie heeft de weg voor een deel afgezet en artsen hebben de vrouw medische hulp geboden. Nadat te zijn gestabiliseerd is zij met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.
De Verkeersdienst van de politie heeft nader onderzoek ingesteld.

Comments

comments

DELEN

15 REACTIES

 1. Ze is dood. Jammer. Maar ze had die bestelbus gewoon voorrang moeten geven! Fietser denken altijd voorrang te kunnen nemen. Maar dag werkt niet.

  • Jij weet helemaal niets van het onderzoek dat nu loopt, er is totaal nog geen duidelijkheid over het feit of zij voorrang heeft genomen. Heel naief van je om iets klakkeloos over te nemen uit een streekkrant. Het zou heel fijn zijn als je wat meer respectvol overkomt! Maar zelfs dat lukt je klaarblijkelijk niet eens…

  • je vergeet even dat, als een voetganger of fietser door een auto wordt aangereden, juridisch de schuld bij de automobilist ligt. Daarbij, nogmaals, deze rotonde vraagt om ongelukken.

  • Als iedereen aan de regels houdt gebeurt er weinig ongelukken. Als wandelaar en fietser ben je gewoon kansloos tegen het geweld van en auto, busje of vrachtwagen. Je wordt geleerd bij het autorijden om defensief te rijden. Dat betekent rekening houden met je mede weggebruikers! Voor beide partijen: langzaam en snel verkeer. Maar als je als wandelaar en fietser een beslissing neemt om over te steken en auto komt met hoge snelheid aan op een kruispunt of rotonde dan ben je kansloos. Daarom moet je als autorijder rekening houden, anticiperen op wat er mogelijk kan gebeuren. Maar de meeste autorijders hebben daar maling aan. Het is in en in triest om definitief afscheid te nemen van familieleden die slachtoffer zijn van verkeersdeelnemers die geen rekening houden met de situatie bij een kruispunt of rotonde. Ik merk zelf in het hofje waar ik woon dat randdebielen die met hoge snelheid het hofje op- en afrijden terwijl kinderen daar spelen. 50 km per uur is voor een auto niets maar voor een fietser en wandelaar om daar op te reageren in kwestie van seconden……..

 2. Het is een ontzettend verwarrende rotonde, voor zowel auto’s als fietsers. Ik hoop en bid dat het goed mag komen, wat een schrik voor de familie!

  • Totaal niet verwarrend. Er staan duidelijke pijlen voor de automobilisten welke baan ze moeten nemen, en duidelijk haaientanden voor alle fietsers die dus daar geen voorrang hebben.
   Blijft een triest ongeval, dat zeker, maar ben het niet met je eens over dat het onduidelijk is.

   • helaas Peter, vanuit Katwijk Rijn naar zee is het de meest onoverzichtelijke rotonde van heel Katwijk. Veel automobilisten aarzelen bij het afslaan naar rechts. Oudere fietsers stoppen bij de eerste overgang omdat zij geen zicht naar achteren hebben, dan komt er daarna weer een overgang met dezelfde kwaal. En ja, veel automobilisten geven voorrang wat tot verwarring leidt. (overigens hebben fietsers drie kilometer terug voorrang op rotondes, lekker duidelijk met name voor kinderen). Kortom, het is een gedrocht van een rotonde evenals de rotonde bij de veiling.,

   • Dan ben jij vast een stuk slimmer als ik…Vooral als je niet dagelijks bij deze rotonde komt, is en blijft het onoverzichtelijk.
    Maar dit is een zinloze discussie op deze manier.
    Deze familie is een moeder, oma, zus en tante verloren, en heeft genoeg te verwerken.

 3. ach je zou denken dat de verantwoordelijken in het gemeentehuis het levensgevaarlijk ontwerp van de rotonde elke dag kunnen zien, maar ja…….

 4. Niet conclusies trekken als je niet weet wat er is gebeurd. Het is mijn oma, ze ligt in coma en er wordt voor haar leven gevreesd. Terwijl zij GEEN voorrang heeft genomen.

 5. Eens met Gijs. Bij iedere rotonde in Katwijk zie je hetzelfde: fietsers nemen voorrang terwijl ze dat niet hebben, automobilisten geven voorrang aan fietsers en voetgangers terwijl dat niet hoeft. Dat leidt tot misverstanden en ergernissen. Die haaientanden zijn er niet voor niets maar niemand die daar op let. Automobilisten hebben nu eenmaal voorrang. Ik weet niet of het veiliger is om fietsers voorrang te geven. Het komt erop neer dat je je ogen gebruikt in het verkeer. Het slachtoffer van vanavond heeft hier allemaal niets aan; ik hoop van harte dat ze mag herstellen!

 6. je moet daar eenb een uurtje gaan staan dan kun je constateren dat het merendeel van de fietsers daar voorrang neemt, al dan niet met handje opsteken. dus om gelijk de auto de schuld te geven is iets te kort door de bocht.

 7. De rotondes in Katwijk zijn levensgevaarlijk, de snelheid van de auto’s is veel te hoog, omdat ze voorrang hebben op de fietsers. Beter zou het zijn om de fietsers voorrang te geven, zoals ook in Leiden gebeurd.

  • jawel, maar gezond verstand is niet elke bestuurder gegeven en logisch kunnen nadenken al helemaal niet.

Comments are closed.