Op het schoolplein van basisschool De Krulder openden vorige week vrijdag de vrijwilligers van Ouderkamer én Hannie Mulder van Veilig Verkeer Nederland het ‘fietsproject’.

Dit is één van de wensen van de deelnemers van Ouderkamer; vrouwen van verschillende nationaliteiten. Doordat zij niet of nauwelijks kunnen fietsen zijn zij vaak aan huis gebonden waardoor hun sociaal leven beperkt wordt. Op verzoek van de deelnemers startte de Ouderkamer de fietslessen. Zij zocht samenwerking met de wijkagenten en met gemeente Katwijk, die een aantal tweedehands fietsen schonk. Een aantal vaders van leerlingen van de Krulder knapten deze fietsen op. Voorts schonk Veilig Verkeer Nederland fietshelmen en veiligheidshesjes zodat de activiteit op een veilige manier gegeven kan worden. Op 24 juni vindt het fietsexamen plaats en de Ouderkamer hoopt dat deze groep kan slagen voor hun fietsexamen.

Ouderkamer is een ontmoetingsruimte binnen de school De Krulder waar wekelijks op vrijdagochtend ouders uitgenodigd worden voor een praatje en bakje. Daarnaast worden er gastsprekers uitgenodigd en thema’s behandeld die bij de deelnemers leven. Deze Ouderkamer wordt gecoördineerd door vier betrokken ouders; Jantine van Rhijn, Arina Kuyt, Sandra van Egmond en Tarek Khedr die tevens vrijwilligers zijn van Welzijnskwartier voor de buurt Kalkoven.