Eropuit met Rijnland op 2, 3, 4 en 21 mei

In de meimaand organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland diverse educatieve en actieve uitjes. Leuk voor jong en oud! De activiteiten vinden plaats in Hoofddorp, Reeuwijk, Leiden en Katwijk. Alle activiteiten zijn gratis.

Water is onlosmakelijke verbonden met ons leven. We wonen erlangs, we zwemmen erin, we varen erop. De natuur, vissen en andere waterdieren kunnen niet zonder. Water is echter niet vanzelfsprekend schoon en gezond. En het werk eraan is ook nooit af. Hoogheemraad Martine Leewis: “Schoon water moet je zelf kunnen ervaren. Door er in te springen op een warme dag, dan je tenen te kunnen zien, en liefst ook de nodige plantjes en beestjes waar te nemen. Daar doen we ons best voor!”

Tijdens de diverse activiteiten in de meimaand kan het publiek mee op pad met deskundige medewerkers van Rijnland. Zij laten hun werk zien en vertellen er alles over.

1 t/m 8 mei: Week van Ons Water

Van 1 t/m 8 mei is het niet alleen meivakantie, maar ook de Week van Ons Water. Door het hele land organiseren waterschappen en andere waterbedrijven activiteiten die te maken hebben met schoon water. Dit kan water uit de kraan zijn maar ook schoon water in de sloot.

Rijnland organiseert op:

  • 2 mei in Hoofddorp een meekijk-excursie watermonsters nemen;
  • 3 mei in Reeuwijk een excursie bij en op waterplas Sloene;
  • 4 mei in Leiden een slootsafari in de ochtend. Vanaf eind van de ochtend en in de middag kan het publiek een kijkje nemen bij een afvalwaterzuivering in Leiden. Daar maken we onder andere vies douche- en toiletwater schoon. Zo schoon zelfs dat we het kunnen lozen in de sloten en vaarten.

Meer informatie en aanmelden: www.rijnland.net/mei2016

Benieuwd wat andere organisaties in de Week van Ons Water organiseren? Neem een kijkje opwww.weekvanonswater.nl . Meepraten kan op Twitter via #weekvanonswater.

21 mei: Open dag boezemgemaal Katwijk en vispassage

Op zaterdag 21 mei opent Rijnland tussen 12.00-16.00 uur de deuren van boezemgemaal Katwijk. Bezoekers kunnen mee op rondleiding door het gemaal en bij de vispassage, kennismaken met vissen (aquaria), recht in de ogen kijken van een op ware grootte nagemaakte meerval van 1,5 meter lang, meedoen met een slootsafari en een quiz en nog veel meer. Meer informatie: www.rijnland.net/21mei2016