KATWIJK – Het is een mix van oude bekenden met ervaring en jongeren dat de top van de SGP-kandidatenlijst bezet. Een bewuste keus van het bestuur van de plaatselijke kiesvereniging, die op 28 november 2017 werd bevestigd door de aanwezige leden van SGP Katwijk. Fractievoorzitter Wouter-Jan Vroegindeweij is weer lijsttrekker en wethouder Jacco Knape is nummer twee van de lijst.

Wouter-Jan Vroegindeweij werd al eerder dit jaar door de SGP aangewezen als lijsttrekker. De 45-jarige advocaat heeft met 16 jaar raadslidmaatschap veel politieke ervaring. Hij is inmiddels ook al meer dan 4 jaar fractievoorzitter. De 46-jarige Jacco Knape was bij de vorige verkiezingen de hoogste nieuwkomer. Hij werd na de vorige verkiezingen wethouder, en wordt binnen en buiten de SGP zeer gewaardeerd. Zijn goede en deskundige optreden als wethouder is de reden dat de SGP hem op de tweede plaats van de kandidatenlijst heeft gezet.

Op de derde plaats staat Dirk Remmelzwaal. Hij is in het dagelijks leven werkzaam bij de belastingdienst en de financieel expert binnen de fractie, maar ook binnen de raad. 12 jaar lang heeft hij zijn deskundigheid op vele onderwerpen aangewend. Met zijn mening wordt terdege rekening gehouden. Op de vierde plaats staat Wim van Duijn. In het dagelijks leven is hij Specialist Ouderengeneeskunde. Met zijn 24 ‘dienstjaren’ heeft hij bijna  alle functies binnen het lokale bestuur heeft vervuld: raadslid, wethouder, locoburgemeester en fractievoorzitter. Op de vijfde plaats staat de 35-jarige Jan de Vreugd. Hij werkt bij TNO en stond bij de vorige verkiezingen op de zevende plaats. Door de zetelwinst van de SGP en het wethouderschap van Jacco Knape, kwam hij na de vorige verkiezingen in de raad. De in Rijnsburg opgegroeide Jan de Vreugd staat bekend om zijn grondige bestudering van de stukken. Op de zesde plaats staat Gerard van Delft, die al weer tien jaar in de raad meedraait. Bij pittige onderwerpen als zeejachthaven en discussies over de inrichting van vliegveld Valkenburg geeft hij duidelijk het fractiestandpunt naar voren op zijn bekende, weloverwogen manier.

Op plek zeven staat de hoogste nieuwkomer van de lijst, de 28 jarige Hans van Duijn. Dit jaar heeft hij zijn bachelor Integrale Veiligheidskunde met succes afgerond. Volgend jaar wil hij beginnen aan de masteropleiding Crises & Security Management. Hans is lid van de Katwijkse campagnecommissie en jongerencommissie van de SGP en leider van een jeugdvereniging. De 24-jarige Jan van Dam, ook een nieuwkomer, staat op de achtste plaats van de kandidatenlijst. De in Rijnsburg wonende SGP’er is jeugd en gezinscoach en crisisdienst medewerker. Hij is ook lid van de campagnecommissie van de SGP, jeugdleider van een jeugdvereniging, ledenraadslid van de Rabobank en contactpersoon pastoraat en hulpverlening van meerdere kerkverbanden. De 60-jarige Gert de Best staat op de negende plaats. Hij is familiebedrijvenadviseur, bestuurslid van de stichting Bonisa Zending en ouderling en scriba van de Hersteld Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee. De 42-jarige Elwin Roelfsema staat op nummer 10. Hij is manager Kwaliteit en Veiligheid en preses van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee.

Fotobijschrift: De eerste tien kandidaten (van links naar rechts, van boven naar onder): Gert de Best, Elwin Roelfsema, Gerard van Delft, Wim van Duijn, Jan van Dam, Dirk Remmelzwaal, Wouter-Jan Vroegindeweij, Hans van Duijn, Jacco Knape en Jan de Vreugd.

Comments

comments

DELEN