Het bestuur van Rijnsburgse Boys biedt zijn oprechte excuses aan aan AFC en de supporters die zaterdagmiddag op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam aanwezig waren. Tijdens de competitiewedstrijd in de Tweede Divisie tussen AFC en Rijnsburgse Boys zouden er kwetsende spreekkoren gehoord zijn. Ook werd er in de rust vuurwerk afgestoken in de kantine.

Op de website van de Rijnburgse voetbalclub meldt het bestuur: “Iedereen die onze club kent, begrijpt dat dit in het geheel niet thuishoort binnen onze vereniging. De waarden en normen die wij in Rijnsburg gewoon zijn, staan haaks op het gebeuren zaterdag in Amsterdam. De woede van AFC-voorzitter Ad Westerhof, die wij zondag uit de pers vernamen, over de vermeende kwetsende spreekkoren begrijpen wij ten volle en wij veroordelen de gebeurtenissen van zaterdag evenzeer”.

De komende dagen zal het bestuur onderzoeken wat er exact gebeurd is. Zodra alle feiten duidelijk zijn zal het bestuur, in nauw overleg met de commissie “Normen en Waarden”, passende maatregelen nemen tegen degenen die de club in diskrediet hebben gebracht.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.