Op vrijdag 8 april tussen 10.00-12.00 uur helpen mensen van Binders, Philadelphia en Wijkservicecentrum Centraal met het schoonmaken van het strand. De actie is onderdeel van de 2e Expeditie Juttersgeluk die in de eerste 3 weken van april 18 stranden aandoet. In Beachclub Het Wantveld heet wethouder Knape de deelnemers welkom.

De expeditie is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Doordat de zorg voor deze mensen de laatste jaren dichter bij de gemeenten is komen te liggen, heeft Stichting Juttersgeluk de samenwerking gezocht met KIMO Nederland/België en 18 Nederlandse Kustgemeenten.

Elke expeditiedag verloopt volgens een vast programma: de deelnemers worden ontvangen met koffie en taart in een strandpaviljoen en worden welkom geheten door de wethouder. Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe: een ware ontdekkingstocht. Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand. Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft.

Suzanne Klaassen van Juttersgeluk: “Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het strand plasticvrij maken is een zinvolle dagbesteding die mensen zelfvertrouwen en meer eigen waarde geeft. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij.”

In april 2015 vond de eerste Expeditie Juttersgeluk plaats. Er deden toen 6 kustgemeentes mee. Dit jaar zijn er 18 kustgemeenten betrokken. Juttersgeluk hoopt dat volgend jaar alle gemeenten langs de kust van Nederland en België meedoen. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Alle etappes van dit jaar zijn al vol en er doen in het totaal circa 400 deelnemers en vrijwilligers van meer dan 25 verschillende organisaties.

Vorig artikelOngeval op de Rijnsburgerweg
Volgend artikelBezoek koninklijk paar mooie stunt van brandweer