KATWIJK – Zaterdag is de expositie van Frans en Truus van der Veld bij Baalbergen Katwijk geopend. De opening zelf werd vakkundig verzorgd door Renée Korbee, landelijk bekend kunsthistorica en publiciste. In haar speech loofde zij het vakmanschap en de originele visie van Frans en Truus van der Veld.

Het duo werkt al tientallen jaren aan een omvangrijk oeuvre en heeft opdrachten uitgevoerd voor bedrijven, gemeenten en particulieren. Daarnaast maken zij vrij werk en verzorgen zij workshops. Gedurende het proces van ontwerp tot en met de uitvoering, vullen zij elkaar aan en versterken zij elkaars ideeën.

In haar openingsspeech ging Korbee ook in op de Oude Grieken, in het bijzonder op de Muzen en aanverwante goden en labyrinten. Zij zijn als een tussenpersoon die als eerste het oor te luisteren legt bij de tempel van Apollo (aanvoerder van de negen muzen). De rijke Griekse mythologie vormt voor Frans en Truus een belangrijke bron van inspiratie en dat is terug te zien in hun werk.

Tijdens de drukbezochte openingsreceptie was veel waardering te horen voor hun prachtige werk en werden direct enkele stukken verkocht. Wilt u zelf een kijkje komen nemen? De expositie loopt tot en met 13 januari 2018 en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bezichtigd worden.

Woonwinkel Baalbergen Katwijk
Ambachtsweg 13 2222AH Katwijk

Comments

comments

DELEN