Ook in 2017 biedt de centrale hal van de gemeente Katwijk weer exposities voor elk wat wils. In januari trapt het echtpaar Krijn Kuijt en Corry Kuijt-Klopper af. Er zijn schilderijen te zien in aquarel, olie en acryl. Daarnaast worden scheepsmodellen en quilts tentoongesteld.

Krijn en Corry hebben beiden vanaf hun jeugd getekend en zijn later verder gaan in het aquarelleren en schilderen. Ze hebben zich verder gespecialiseerd door zich te verdiepen in de kunst d.m.v. boeken, het bezoeken van musea en het volgen van lessen. Corry volgde een aantal jaren lessen op de academie in Sassenheim bij kunstenaar Dorte Rasmussen. Daarnaast volgde zij lessen in model- en portrettekenen bij Daniel Tavenier in Noordwijk.

Zee en schepen
Krijn’s passie en inspiratie liggen bij het maritieme werk: de zee en de schepen. Een logisch gevolg van zijn tekenwerk vanaf zijn jeugd en later ook tijdens zijn opleiding en werk als scheepswerktuigkundige.
Na zijn pensionering heeft hij dit verder vormgegeven door het maken van aquarellen en het bouwen van scheepsmodellen.

Natuur
Corry vindt haar inspiratie voornamelijk in de natuur. Favoriet zijn bloemen, landschappen en dorpsgezichten.
Naast het schilderen in aquarel, acryl en olieverf legt ze zich al jaren toe op het maken van quilts. In het gemeentehuis vormt het hoofdthema ‘bloemen’.

De expositie van Krijn en Corry is van 5 t/m 30 januari 2017 te zien in het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.

expositiewerk 2012

Comments

comments

DELEN