Tekeningen, olieverf, acrylschilderijen en aquarellen van Jan de Koning zijn tot en met 25 april te zien in het gemeentehuis.

Katwijker Jan de Koning (1938) heeft op verschillende plekken in de gemeente gewoond. Al zijn hele leven tekent en schildert hij in olieverf, aquarel en acryl. In 1964 schreef hij zich in bij de Famous Artists School (Amsterdam). Daar leerde hij veel op het gebied van tekenen en schilderen in verschillende technieken. In 1969 leerde hij reproductiewerk, tekenwerk en fotografie door zijn werk bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Rijksuniversiteit (Leiden). Hij bracht dat in de praktijk met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Veel van zijn schilderijen hebben betrekking op het Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse leven rond 1900. Andere schilderijen zijn gemaakt tijdens vakanties in het buitenland. Het werk van Jan de Koning is geliefd bij het publiek. Hij is twee keer is onderscheiden met een eerste en derde prijs tijdens de Rijnsburg Oranje Expositie.
De expositie is tijdens kantooruren te zien in het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk t/m 25 april.