Dick Hogewoning en Jan Noordhuis exposeren samen in woonwinkel Baalbergen. In de jaren ’70 en ’80 maakten Dick Hogewoning en Jan Noordhuis deel uit van het kunstenaarscollectief ’t Pandje.

Het atelier van ’t Pandje bevond zich op de hoek van de Lijdweg en de Dwarsstraat in Katwijk. Ze hebben jarenlang de bekende etsen van het oude Katwijk gemaakt onder de pseudoniem D.J. van Catwijck. Nu, veertig jaar later, zullen Dick Hogewoning en Jan Noordhuis opnieuw samen exposeren en wel bij woonwinkel Baalbergen Katwijk.

Scheepswrakken en vrouwelijk naakt
Geïnspireerd door de mystiek van oude culturen, mummies en scheepswrakken maakt Jan materieschilderijen. Daarnaast maakt hij ruimtelijk werk gebaseerd op louter fantasie. Ook het vrouwelijk naakt is een geliefd thema. Het werk van Dick kent momenteel twee hoofdthema’s: zandschilderijen en naakten. Zijn zandschilderijen ademen een sfeer die doet denken aan vervlogen en verstilde tijden. Bij de naakten speelt het element humor een uitnodigende rol.

Waar en wanneer
De expositie is te zien van 7 februari t/m 15 april van dinsdag t/m zaterdag, 10.00 tot 17.00 uur bij woonwinkel Baalbergen Katwijk aan de Ambachtsweg.

Afbeelding: ‘Galeriebezoekers’ van Dick Hogewoning