De hele maand november exposeert Theo Koster zijn schelpfiguren in de hal van het gemeentehuis. Zijn werken zijn te bekijken tijdens openingstijden.

Het strand
Koster wandelt graag op het strand op zoek naar mooie schelpen. Onder invloed van eb en vloed krijgt elke schelp zijn eigen, unieke uitstraling. De schelpen gaan thuis in verschillende kratten. Daarna laat Koster zijn fantasie de vrije loop en combineert hij schelpen tot ware kunstwerken. Een vogel, een draak of een personage: hij creëert een diversiteit aan voorstellingen en vormen.

Geduld
Koster werkt vaak ’s avonds aan zijn creaties. Het eindresultaat is vaak iets anders dan dat hij van te voren heeft bedacht. Met veel geduld lijmt hij de schelpen aan elkaar. Het is vaak zoeken naar de juiste balans, zodat de creatie blijft staan.

Bretagne
De meeste objecten van Koster zijn gemaakt met schelpen uit Bretagne, waar hij veel zomers doorbrengt. Dit levert al gauw 15 tot 20 creaties op. U kunt de hele maand november de mooiste en meest bijzondere schelpfiguren komen bewonderen in de hal van het gemeentehuis.

Comments

comments

DELEN