De stijging van het aantal verkeersdoden naar 621 in 2015, ten opzichte van 570 in het jaar ervoor, komt voor Veilig Verkeer Nederland niet onverwacht. VVN-directeur Felix Cohen: “Het verbaast ons niet. We zagen het afgelopen jaar al een stijging in het aantal gewonden in het verkeer, en we zien dat nu helaas ook bevestigd in het aantal dodelijke slachtoffers.”

 

Cohen: “Het gebruik van smartphones tijdens verkeersdeelname is een groot probleem. Wij bieden daarvoor lesprogramma’s in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn oudere verkeersdeelnemers, die tot op steeds hogere leeftijd blijven fietsen en autorijden erg kwetsbaar. Met onze succesvolle VVN Opfriscursus zorgen we dat iedereen zijn verkeerskennis up to date kan houden. Deze cijfers zijn aanleiding om dit jaar nog extra te investeren op deze producten.”

 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu maakte vandaag bekend dat in 2015 het aantal verkeersdoden is gestegen naar 621. Dat zijn er 51 meer dan het jaar ervoor. De meeste slachtoffers vallen onder inzittenden van personenauto’s (36%) en fietsers(30%). Kijkend naar leeftijdsgroepen dan valt het grootste aantal verkeersdoden onder de 80-plussers (19%).

Foto: Veilig Verkeer Nederland