KATWIJK – De meeste kinderen in Katwijk weten het al: de fakkeloptocht is een fantastische manier om Bevrijdingsdag te vieren! Daarom organiseren de Stichting Samenwerkende Oranje Verenigingen, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ook dit jaar weer zo’n leuke optocht.

Dit doen zij in samenwerking met de Gemeente Katwijk, verschillende wijkverenigingen, Atletiek Vereniging Rijnsoever en het Wellant College.

Op vrijdag 5 mei wordt er bij verschillende wijkgebouwen verzameld en vertrekken ze om c20.00 uur onder begeleiding van een muziekkorps naar het gemeentehuis.

Aangekomen bij het gemeentehuis krijgen alle kinderen een lampion en wachten ze op de lopers van Atletiek Vereniging Rijnsoever, die het bevrijdingsvuur uit Wageningen hebben opgehaald. Zij zullen de fakkel overhandigen aan burgemeester Koen, die het bevrijdingsvuur zal ontsteken, waarna aansluitend het volkslied wordt gezongen. Daarna wordt er voor de kinderen een optreden verzorgd met als thema “GEEF VRIJHEID DOOR”.

Na dit programma worden er rood, wit en blauwe ballonnen opgelaten en ontvangt iedere groep van de burgemeester een brandende toorts. Vervolgens gaan de kinderen in hun eigen groep met brandende fakkels en onder begeleiding van een muziekkorps weer terug naar hun verzamelpunt. Alle kinderen zijn van harte welkom.

Comments

comments

DELEN