KATWIJK – Afgelopen dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 mei organiseerde de Bewoners-/FamilieRaad (cliëntenraad) van De Wilbert van zorgorganisatie Marente alweer voor de 24e keer het jaarlijkse feest voor alle bewoners.

De ruim 170 bewoners van De Wilbert werden tijdens deze dagen extra in het zonnetje gezet en konden genieten van gezellige activiteiten, die geheel in het teken stonden van het thema van de bewonersdagen: ’IERLAND’. Hiertoe waren onder meer de entree, de Serre, de ruimte eromheen en de Grote Zaal in een passend jasje gestoken. De leden van de Bewoners-/FamilieRaad (BFR) waren op de Bewonersdagen gehuld in kleding met de kleuren van de Ierse vlag: groen/wit/oranje. Rond het middaguur werd op deze dagen een feestelijke Ierse maaltijd geserveerd. Het voorgerecht bestond uit een Crème Brûlée van gerookte zalm met daarbij Blarney Butter en diverse soorten brood; het hoofdgerecht was een in bier gestoofde runderschotel met Calcannon (Ierse stamppot). Als toetje werd een Bailey’s mousse geserveerd. Naast de bewoners konden ook een familielid of andere naaste mee-eten.

Om 15.00 uur waren er optredens van het zangkoor ‘De Mannen van Kat-Rijn’, waarbij er in de pauze natuurlijk op een hapje en een drankje werd getrakteerd. Dankzij de hulp van familieleden, gastvrouwen en de medewerkers van De Wilbert, konden de bewoners heerlijk genieten van deze dagen.

Comments

comments

DELEN