KATWIJK – De gemeente Katwijk, Van Dijk Maasland en Winkelhart Zeezijde nodigen alle kinderen uit om op zaterdag 7 oktober met hun ouders naar het Andreasplein te komen. Vanaf 13:00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten. Ook Emmet de Bouwer, bekend van LEGO, komt!

Programma
13.00 – 17.00 uur op het Andreasplein onder andere:
· Rij met een elektrische mini-quad (vanaf 10 jaar) over een avontuurlijk zandparcours op het Andreasplein.
· Laat je fotograferen op een coole bouwshovel.
· Kom een bouwpuzzelboekje halen boordevol puzzels. Aanwijzingen voor de oplossingen vind je tijdens de werkzaamheden bij de winkels in het centrum. En natuurlijk kun je mooie prijzen winnen.

Om 14.00 uur geeft wethouder Jacco Knape het feestelijke startsein voor de werkzaamheden.

Informatiepunt in DunaAtelier
Vanaf dinsdag 10 oktober opent de gemeente een informatiepunt Aantrekkelijk Centrum in een deel van het DunaAtelier aan de Voorstraat. Iedereen die vragen heeft over het plan Aantrekkelijk Centrum kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 15.00 – 17.00 uur langskomen.

Tot 1 april 2018 is het informatiepunt in het DunaAtelier ook de nieuwe locatie voor het spreekuur van de wijkregisseur en wijkagent van Katwijk aan Zee. De dag en het tijdstip blijven hetzelfde, namelijk op donderdag van 15.00 tot 16.00 uur. Wie niet in staat is het inloopspreekuur te bezoeken, kan bellen voor een afspraak. Neem hiervoor contact op met André Veenstra: telefoon: (071) 406 50 00.

Over het project Aantrekkelijk Centrum
De herinrichting van het centrum is gestart. Eerst is het Andreasplein aan de beurt en vanaf januari de Princestraat, Voorstraat en Badstraat. Het project moet voor 1 april 2018 klaar zijn.
In het centrum van Katwijk aan Zee moeten de verblijfskwaliteit en de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers beter worden. Hier is een herinrichtingsplan voor gemaakt. In dit plan is ook opgenomen dat de parkeerplaatsen in de Princestraat en op het Andreasplein verdwijnen.
Wanneer de werkzaamheden klaar zijn dan is er:
· Veel ruimte voor wandelend publiek.
· Een goede bereikbaarheid van het centrum met de fiets.
· Kunnen fietsen gestald worden op geconcentreerde plekken.
· Meer groen in de Princestraat en op het Andreasplein.
· Een goede bereikbaarheid voor mindervaliden.
· Een verbeterde bestrating.
· Een autoluw centrum met minder auto’s.
· Een aantrekkelijke openbare ruimte.

Comments

comments

DELEN