Zaterdag 15 juni jl. namen de instapcursisten van Roeivereniging Ferox uit Katwijk deel aan de Kaagrace in Warmond. In 10 weken tijd leerden zij de roeitermen en techniek, bouwden ze spierkracht en conditie op en werden vlot klaargestoomd voor deze 15 km lange roeirace over de Kagerplassen.

Ook dit jaar was de Kaagrace weer een genomineerde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Ruim 100 roeiboten, 1000 roeiers, namen deel aan dit gezellige evenement voor sloep- en gigroeiers met start, finish en feest bij de Kaagsociëteit.

Cursistenteam ‘De strijders’ in de Thussenuit roeide ’s morgens tijdens de damesrace en team ‘Riemen Lopen 0.0’ in de Bacchus kwam ’s middags in actie. Het uitroeien van zo’n race is al een hele prestatie voor beginnende roeiers maar beide ploegen zetten ook nog een mooie tijd neer.

Ook door de andere teams van Roeivereniging Ferox werd goed gepresteerd. De heren in de Azorean High werden 7e in de Hoofdklasse, de dames in de Azorean High werden 2e in de 1e klasse en het mixteam in de Thussenuit werd 8e in de 2e klasse.