KATWIJK – Op 9 september 2017 organiseert Woord en Daad samen met Wereldfoundation een uitdagende fiets-, hardloop- of wandeltocht naar de top van de Col du Gallabier in de Franse Alpen op 2645 meter hoogte.

Dit evenement heeft als doel om huizen te bouwen voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Veel mensen leven daar in armetierige huisjes met gebrek aan schoon drinkwater en slechte hygiëne. Door dit sportieve evenement van “ Fiets voor een Huis “ wil men low-cost huizen bouwen met goede voorzieningen.

Iedere deelnemer neemt minimaal 1000 euro sponsorgeld mee voor het bouwen van één huis. Woord en Daad hoopt dit jaar op een deelname van 1000 sportieve personen.
Ook uit Katwijk hebben zich inmiddels een dertigtal deelnemers gemeld.

Voor dit evenement wordt op 13 mei in de Nieuwe kerk te Katwijk een indrukwekkend benefietconcert georganiseerd. Hieraan werken mee het Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk onder leiding van hun dirigent Harm Hoeve en het Christelijk Gemengd Koor Immanuël uit Katwijk met hun dirigent Peter Burger.

Landelijke bekende musici hebben ook hun medewerking toegezegd , zoals André van Vliet : orgel, Jan Lenselink : vleugel en Noortje van Middelkoop : panfluit.

Dominee Jan Holtslag, Hervormd predikant te Giessenburg, zelf ook deelnemer aan dit evenement, verzorgt de opening en sluiting van dit concert. Bovendien wordt er tijdens het concert een korte video van voorgaande evenementen getoond.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren van de kerk zijn open vanaf 19.30 uur.
De toegangsprijs is slechts 6 euro en tijdens het concert wordt nog een collecte voor dit goede doel van Woord en Daad gehouden.

Comments

comments

DELEN