‘Ik fiets er niet graag’. ‘We rijden altijd achter elkaar in de Brouwerstaat want dat moet toch?’ ‘In de auto kan je daar ook niet harder rijden want je moet op zoveel letten, ander verkeer, zebrapaden, fietsers van rechts… noem het maar op’ Zomaar drie uitspraken van verkeersdeelnemers in de Brouwerstraat na de herinrichting van 2013. Voor de V.V.N. afd. Katwijk dé reden om mee te werken aan de verkeersveiligheidsactie ‘Geef elkaar de ruimte op de Brouwerstraat’. Vrijdag 3 juni om 16.30 uur kunt u met medewerkers van de V.V.N. afd. Katwijk mee fietsen door de Brouwerstraat.

Hannie Mulder, voorzitster van de V,V.N. afd. Katwijk: ,,Deze actie is opgezet om het gevoel van veiligheid onder voornamelijk fietsers en overstekende voetgangers zo ook het verkeersgedrag van de weggebruikers op de Brouwerstraat te verbeteren. Wij gaan de komende vier vrijdagen om 16.30 uur met belangstellenden uit verschillende doelgroepen fietsen en vrijdag 3 juni zijn dat de inwoners van vijftig jaar en ouder. We verzamelen bij het kruispunt Brouwerstraat-Oegstgeesterweg waar we een korte toelichting geven. We fietsen twee aan twee richting Korte Voorhouterweg en weer terug naar het vertrekpunt. Daar horen we graag de ervaringen van de deelnemers.”

De actie ‘Geef elkaar de ruimte op de Brouwerstraat’ wordt gehouden van 30 mei t/m 24 juni en naast V.V.N. afd. Katwijk zijn bij de organisatie betrokken de gemeente Katwijk, de scholen in de directe omgeving, de wijkraad Rijnsburg en de politie. Mulder: ,,Met deze vier fietsacties willen we deelnemers laten beleven dat ze de ruimte kunnen nemen zodat ze niet naast de weg terechtkomen bij een inhaalactie door andere wegebruikers. Vrijdag 3 juni nodigen we hiervoor belangstellenden uit in de doelgroep van vijftig plus. Elke week komt een andere groep aan de beurt. Het kost maar een half uurtje van uw tijd. En wat het startpunt betreft, we zijn herkenbaar aan onze blauwwitte jassen van V.V.N.”

Op de facebookpagina van de wijkraad ‘Brouwerstraat veilig voor iedereen’ vindt u alle informatie, foto’s, ervaringen en persberichten over deze actie. Mulder: ,,En vergeet vrijdag 3 juni niet om uw fiets mee te nemen. U hoeft zich trouwens niet aan te melden om mee te kunnen fietsen.”

 

 

foto: Cees Noort

Comments

comments

DELEN