Twee keer per jaar worden op bepaalde plaatsen in de gemeente Katwijk fietsen verwijderd die daar langer dan twee weken staan.

Deze fietsen worden opgeslagen bij de milieustraat in ’t Heen. Als ze niet worden opgehaald binnen 13 weken, worden de fietsen vernietigd. Vanaf nu worden deze fietsen, na de bewaarperiode, geschonken aan een goed doel.

De gemeente controleert twee keer jaar of er op bepaalde plekken in Katwijk fietsen langer dan twee weken geparkeerd staan. Denk aan de fietsenstalling aan beide kanten van de kruising Badstraat/Tramstraat en de fietsenstalling bij de bushalte langs de Zeeweg, ter hoogte van het gemeentehuis. Deze plaatsen zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Op verzoek van de gemeenteraad en diverse inwoners is bekeken of deze fietsen aan derden overhandigd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat de fietsen vrijwel nooit worden opgehaald door eigenaren. Daarom worden deze fietsen vanaf nu niet meer vernietigd, maar na 13 weken geschonken aan een maatschappelijke instantie. Dit gebeurt overigens ook al met gevonden fietsen die afgegeven worden bij de gemeente.

Dit zijn de goede doelen waar de fietsen naartoe gaan: ’s Heerenloo (v/d Berghstichting Noordwijk voor de dagbesteding), De Brug verslavingszorg (Katwijk), de Maregroep en Connecting2U/ 2e Kans (een re-integratiebureau in de Zilk).

Bent u uw fiets kwijt of wilt u meer weten over verloren en gevonden spullen? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of www.katwijk.nl voor meer informatie.

Vorig artikelInfoavond windmolenparken
Volgend artikelPersoon onwel op Bosplein, ambulance met spoed