Fietsen door de prachtige Vlietlanden en ook nog eens voor het goede doel. Dat kan allemaal op 28 mei, wanneer Katwijk Fietst voor de derde keer een toertocht voor de ‘gewone’ fietsers organiseert. Met een fiets als hoofdprijs van een loterij. Startpunt van de tocht met leuke rustpunten is het clubhuis van de ijsclub op landijsbaan de Goerie.

De opbrengst is voor de Katwijkse Ziekte. Racefietsers rijden op dezelfde dag de Saton Optiek Classic (150/80 km) en kinderen zetten zich in voor de Dikke Bandenrace. Die vindt plaats op de skeelerbaan op de Goerie.

De toertochten zijn de nieuwe blikvangers van Katwijk Fietst. Geen criterium meer, maar zelf op de fiets stappen is het credo. Er zijn volop mogelijkheden om in de Randstad uit de voeten te kunnen.
Bij Toertocht langs de Vlietlanden gaan de eerste kilometers door de duinen tussen Katwijk en Scheveningen. Aan de zuidkant van Wassenaar fiets je door het recreatiegebied Meijendel en kom je bij de Pannenkoek boerderij.

Na een heerlijke kop koffie en appeltaart, fiets je oostwaarts door de van mooie natuur en bewonder je de Wassenaarse villawijk De Kievit en het woongebied ‘De Horsten’ van onze Koning en Koningin. Je passeert daarna Voorschoten aan de zuidzijde en kom je in het natuur- en waterrijke gebied de Vlietlanden. Voordat je de Vlietlanden in fietst kun je lunchen bij de nieuwe brasserie van restaurant De Knip in Voorschoten. De Vlietlanden achter je latend fiets je langs het spoor naar de Stevenshof in Leiden en nader je via de Kooltuinweg in Valkenburg en de Cantineweg in Katwijk het eindpunt via de Boulevard weer terug naar de Goerie.

Na afloop van de toertocht verricht een notaris de trekking van het winnende lot van een nagelnieuwe fiets.