Lisette van Marrewijk (32), oud-vakantiekracht van verpleeg- en behandelcentrum Topaz Overduin, stapt op 18 augustus voor twee maanden op de fiets naar Santiago de Compostella om geld bij elkaar te fietsen voor de realisatie van een beweegtuin voor Topaz Overduin. In Topaz Overduin wonen mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie en met psychiatrische problematiek. Tijdens haar soloreis vraagt Lisette ook aandacht voor deze ziektes.

Topaz Overduin is al enkele maanden bezig om geld in te zamelen voor de realisatie van een beweegtuin voor haar 190 bewoners. In totaal is een bedrag van 50.000 euro nodig en de teller staat momenteel op € 12.063,65. Het sponsorgeld dat Lisette bij elkaar fietst is daarom meer dan welkom. De route naar Santiago trok Lisette altijd al aan. Ze is echter geen wandeltype, daarom besloot ze om de reis op haar fiets te maken. Via een familielid hoorde ze van de wens voor een beweegtuin in Topaz Overduin. Ze besloot om voor dit goede doel ruim 2.700 kilometer te gaan fietsen naar Santiago -en nog een stukje verder naar Portugal.

Bewegen en ontmoeten
De beweegtuin in Topaz Overduin krijgt een uitnodigend karakter, zodat bewoners gemotiveerd worden om in beweging te komen. Topaz Overduin wil de beweegtuin zo inrichten dat bewoners nooit alleen, maar altijd in tweetallen of in groepsverband oefenen. Het wordt ook een plek om elkaar te ontmoeten. De beweegtuin biedt bewoners de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en stimuleert ze ook om samen met hun familie of vrienden actief bezig te zijn. Door deze beweegtuin kunnen bewoners veel actief zijn in de buitenlucht. De frisse Katwijkse zeelucht en vitamine D zijn altijd goed voor een mens.

Speeltuin voor kinderen van cliënten met Huntington
Naast de beweegtuin komt er ook een speeltuin voor de kinderen van bewoners met de ziekte van Huntington. Deze mensen hebben soms nog jonge kinderen. Een speeltuin is een mooie plek voor de kinderen om samen met hun ouder tijd door te brengen of om zelf even lekker te ravotten.

Doneer en ontvang een kaartje
Iedereen die Lisette wil steunen, kan haar volgen via haar website www.societyscan.com en een donatie overmaken via de fundraisingpagina www.dreamordonate.nl/6542-beweegtuin-voor-verpleeghuis. Iedereen die een bedrag boven de 50 euro doneert en zijn adres achterlaat, krijgt een persoonlijk kaartje van Lisette uit Frankrijk, Spanje of Portugal.

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

  1. Beste Lisette,

    Kreeg van je vader (werk achter de receptie bij Overduin) via een emailtje het artikel over jouw voornemen.
    Helemaal top, succes toegewenst en ga ervoor!
    We horen de afloop wel.

Comments are closed.