Tijdens de filmavond van 16 november in de Hoofdbibliotheek staat de verfilming van een roman van Emma Donoghue centraal. Een unieke en tedere film over de grenzeloze liefde tussen een moeder en haar kind onder de meest hartverscheurende omstandigheden.

Voor de vijfjarige Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Maar terwijl dit voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis. Zij is ontvoerd en wordt misbruikt maar houdt de waarheid voor Jack verborgen en creëert een leefbare werkelijkheid voor hem. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft ze het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer van ongeveer 3 bij 3 meter. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, weet ze dat de kamer niet voor onbepaalde tijd als thuis gebruikt kan worden.
De film met het scenario van de auteur werd overal bejubeld. ‘Opvallend optimistisch, ondanks het zware onderwerp, omdat de kijker vooral door de ogen van Jack kijkt’, stond er in een recensie te lezen. De acteurs kruipen diep onder de huid van hun gehavende personages en elke fase van hun verwerkingsproces verbeelden zij geloofwaardig. Een publieksfilm die nog lang nazindert.

Toegangskaarten
Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdag 16 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.

Comments

comments

DELEN