Bibliotheek Katwijk heeft in het najaar weer een aantal mooie films geselecteerd en gaat door met de organisatie van de succesvolle filmavonden. Tijdens de eerste filmavond staat de verfilming van de beroemde, bekroonde autobiografische roman van Jan Siebelink centraal. Een ontroerende Nederlandse film uit 2016 over liefde, geloof en het maken van keuzes. De filmavond is op woensdagavond 21 september om 19.30 uur in de Theaterzaal van Het Dorpshuis Valkenburg.

Over liefde, geloof en het maken van keuzes
Regisseur Ben Sombogaart brengt dit verhaal over een strenggelovig milieu aan het eind van de jaren veertig op een mooie en sobere manier in beeld. Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Aan het gelukkig gezinsleven op de kwekerij komt een eind als Hans steeds meer in de ban raakt van een clubje strenggelovigen. Margje raakt haar liefhebbende echtgenoot kwijt en de verschillen tussen de familieleden worden steeds groter. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.
Grote emoties blijven in deze film op afstand. Binnen het radicaal gelovige milieu is daar ook geen ruimte voor: Hans moet zich koel en zakelijk opstellen van zijn broeders en Margje heeft berusting gevonden in de afstandelijkheid van haar man. Maar intussen is de scheurende pijn die daaronder zit voelbaar. Met prachtig acteerwerk van Barry Atsma en Noortje Herlaar.

Toegangskaarten
Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdag 21 september om 19.30 uur in de Theaterzaal van Het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.

Comments

comments

DELEN