Het is dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 26 oktober om 19.30 uur staat er weer zo’n gezellige filmavond Plus op het programma.

Dit keer staat er een film uit 2015 klaar met een sprookjesachtig mooi verhaal over heimwee, gebaseerd op een bekroonde roman van Colm Tóibin.

Tweestrijd
De jonge Ierse Eilis emigreert rond 1950 naar Brooklyn voor een beter leven. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. Aanvankelijk heeft ze het niet naar haar zin, maar dankzij dansavonden op zaterdag en een studie boekhouden gaat ze zich er stilaan thuis voelen. Zeker als ze ook wordt bedwelmd door de liefde. Wanneer ze naar aanleiding van het overlijden van haar zus terugkeert naar haar vaderland loopt ze Jim, een oude bekende en nieuwe liefde, tegen het lijf. De keuze wordt hartverscheurend: teruggaan naar het spannende Amerika, waar ze samen is met Tony, of in het vertrouwde Ierland blijven voor Jim. Een meeslepend verhaal over de tweestrijd van Eilis: tussen het kansrijke Amerika en haar erfgoed in Ierland, gepersonifieerd tussen de twee mogelijke levenspartners Tony en Jim.

Kaartverkoop
Iedereen is van harte welkom in de Hoofdbibliotheek voor deze filmavond Plus. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.