Op woensdagavond 16 augustus, voorafgaand aan de oefenwedstrijd Ajax vrouwen – ADO vrouwen, is de Campagne Bob in de sportkantine met een grootste finale afgesloten. Wethouders Salman en van Duin van de gemeente Noordwijk overhandigden het grote Bob luchtbed aan Henk Hoogervorst, voorzitter van vv Noordwijk. Hiermee is de campagne officieel afgesloten voor de regio’s Haaglanden, Holland-Rijnland en Midden-Holland. Maar Bob blijft natuurlijk altijd spelen!

De dag bij vv Noordwijk stond in het teken van meidenvoetbal. Het begon met een clinic voor ruim 50 meiden die ook de droom hebben om ooit een Oranje Leeuwin te worden of bij Ajax vrouwen of ADO vrouwen te voetbalen.
Na de clinic werd de campagne Bob in de sportkantine officieel afgesloten. Vv Noordwijk voorzitter Henk Hoogervorst nam het woord. Hij bedankte alle aanwezigen en was trots dat de campagne bij zijn club afgesloten werd waarna het woord werd doorgegeven aan Dhr. Salman, wethouder verkeer van de gemeente Noordwijk. Salman: ‘Het belang van deze campagne is groot voor verenigingen, gelukkig zien ruim 170 andere sportvereniging in Zuid-Holland dit in en doen ze mee. De campagne legt geen kantines droog, maar maakt men bewust van het feit dat alcohol in het verkeer niet kan. We maken van de 0 een punt’. Sport wethouder van Duin van de gemeente Noordwijk vulde hierop aan: ‘Het is belangrijk om je als sportvereniging maatschappelijk te tonen. Sportverenigingen kunnen deze rol vervullen door deel te nemen aan campagnes zoals deze’.

Na deze woorden betraden de speelsters van Ajax en ADO het veld, bijgestaan door de 50 meiden die zich daarvoor in het zweet hadden gewerkt. Dit was het moment voor burgemeester Rijpstra van de gemeente Noordwijk om de 5 speelsters die Europees Kampioen zijn geworden te huldigen. Daarna was het de scheidsrechter die met het bekende signaal de wedstrijd startte. Tijdens de wedstrijd was het Bob campagne team, in de bekende gele kleuren, actief met een grote Bob goal bij de ingang van het complex en werden blaastesten afgenomen om de echte Bob bekend te maken. De wedstrijd eindigde overigens in een 3-0 zege voor de Ajax vrouwen. Al met al was dit een geslaagde dag voor zowel vv Noordwijk als voor de afsluiting van de Campagne Bob in de sportkantine 2017.

Zoals al gezegd, de campagne Bob in de sportkantine stopt niet! Vanaf maart 2018 tot en met december 2018 zal de campagne in de regio’s Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Goeree Overflakkee en het Rotterdamse deel van de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag.

Comments

comments

DELEN